Etnocirkusz! A borsodnádasdi fellépés. December 16-18.

7Ígéretünkhöz híven, ezen a héten megint jártunk Sajókazán és Alsózsolcán a dr. Ámbédkar iskoláiban, ahol ezúttal nem csak cirkuszi eszközök használatára tanítottuk a diákokat, hanem egy fellépésünk is volt. Hétfőn és kedden folyt a lázas munka, hogy amellett, hogy új dolgokat tanítsunk a fiataloknak, elkészítsük a szerdai előadás műsorszámait is. Azokkal tehát, akik fel akartak lépni, koreográfiákat dolgoztunk ki közösen, illetve zenéket, jelmezeket választottunk minden egyes produkcióhoz. Gyorsan kellett dolgozni, nem volt idő hosszú próbákra, de végül mégis egy remek számok álltak össze. Ebben a diákok is és mi, a Zsonglőr Egyesület tagjai is szerepeltünk, illetve egy afrikai vendégünk, aki hazájában, Ruandában ehhez hasonló módon cirkuszra tanítja a nehéz sorsú gyerekeket.

1 2
Fellépőink közül volt, aki már gyakorlott zsonglőr és tapasztalt fellépő volt, a korábbi foglalkozásaink eredménye képen, de volt olyan is, aki csak most hétfőn csatlakozott be a cirkuszcsoportba, de lelkesen tanult, és készült az előadásra, és szerdán más a publikum elé is állhatott. Azok pedig, aki nem akartak fellépni, szintén a csapattal együtt maradtak, gyakoroltak, és az előadásra is eljöttek, biztatták a többieket. Legközelebb majd ők is a nézők elé állhatnak tudományukkal.

3 4

A fellépés Borsodnádasdon volt, a helyi közösségi házban az Amnesty International rendezvényének keretén belül, ahova szíves meghívást kaptunk. Itt, a helyi általános iskola tanulóinak csodálatára, egy 20 perces előadást nyújtottunk, amiben volt tányérpörgetés, diabolózás, virágbotozás, labdázás, akrobatika, egyensúlyozás és buzogány passzolás is. A siker nem maradt el, egyrészt az nézőknek is nagyon tetszett az előadás, másrészt fiatal fellépőinken is messziről látszott, hogy milyen lelkesek és milyen büszkék magukra. Lehetnek is azok, mert mindenki maximálisan megállta a helyét, pedig ijesztő dolog először felmenni a színpadra, és a fények kereszttüzében megmutatni a nem is olyan rég tanultakat.

5 6
Az előadás után pedig az általános iskolába mentünk át mindannyian, ahol az iskola tanulóit tanították diákjaink zsonglőrködni. Itt minden eszközt kötetlenül ki lehetett próbálni és gyönyörű volt, ahogy a lelkes kisiskolásokat nagy hozzáértéssel tanították újdonsült zsonglőreink.

89
Összességében egy élményekben rendkívül gazdag, hihetetlen sűrű 3 nap áll mögöttünk és végül fájó szívvel mondtunk búcsút a csoportnak, de természetesen azzal vigasztalódva, hogy januárban újra találkozunk és folytatjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük