Jászberényi Önkormányzat Családi Napján

Jászberénybe utaztunk. Nyári-Nagy Ibolya, és Pál L. Bendegúz látogatták meg a Fasor utcai közösségi házat, ami a Jászberény agglomerációjában lévő hátrányos helyzetű települések lakóinak szolgál támogatásul.

Ennek a telepnek a megnyitója nagy esemény: koncert, gyerekprogramok, kiállítók voltak jelen. És mi a zsonglőrjátszóházzal. Egy egész délutánt ott töltöttünk, sokan jöttek hozzánk, gyerekek-felnőttek értetlenül. hogy mi ez a sok fura eszköz. És sokan ki is próbálták őket. Persze a kicsik útnak eredtek a poikkal, többször mentünk vadászatra, visszaszerezni a tömegben itt-ott eldobált szalagokat, de végül minden meglett. Több gyerek tanult labdázni. A sok programtól kevéssé volt türelmük, de végül állandóan visszajártak egy újabb trükkért. Megvolt a hangulat, pont kezelhető maradt két fővel a tömeg is. Jól együtt tudtunk dolgozni, és az idő is gyönyörű volt. Az esemény sztárvendége maga Bangó Margit volt, akit már nagyon várt a közönség, és tényleg egy színvonalas hallgathattunk láthattunk tőle, miközben pakoltunk el.

Volt lehetőségünk körbenézni is. A legérdekesebb élményt a helyi rendőrség standján éltük át. Itt két speciális szemüveggel a részegség állapotát lehetett szimulálni. Célba dobálási feladatok voltak, amik a nagyon erősen torzító lencséken keresztül igazán mókás élményeket okozott mindenkinek. Miközben felhívta a figyelmet arra is, hogy milyen mértékben változik az érzékelésünk már egy közepesen spicces állapotban is. Természetesen kaptunk az alkalmon, hogy a zsonglőrködést is kipróbáljuk ilyen körülmények között. Lényegében olyan volt, mintha vakon játszanánk, minden idegszálunk dolgozott, hogy ne valljunk szégyent.

Köszönjük az élményt a Jászberényi Önkormányzatnak, és sok sikert nekik az integrációs projektjükhöz a Fasor utcában!

IMG_20150712_120915

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük