Culture Guides konferencia a Népfőiskolai Társaság szervezésében

2015. október 5-én a Hotel Benczúr adott otthont a Népfőiskola nemzetközi konferenciájának. A téma kulturális kalauzolás volt, amibe teljesen beleillett egy, a szociális cirkuszi munkánkról tartott prezentáció és workshop is.
DSCN2594

A közönség nagy hányada külföldről érkezett, és mindenki angol nyelven kommunikált. Pál L. Bendegúz vállalta el, hogy megtartja az előadást, majd Kollányi Júliával karöltve levezetik a workshoppokat. Tekintettel a felnőtt, kulturálisan nyitott közönségre, sok akadálynak nem kellett elébe néznünk. Főleg, mivel mindketten már több külföldi projekten vagyunk túl, ezért nem jövünk zavarba, ha idegen nyelven kell cirkuszi foglalkozást, vagy akár előadást tartanunk.

P1090027

A prezentáció nagy tapsot kapott, annak ellenére, hogy az egyik utolsó volt aznap. Már sok témát végighallgattak reggeltől a résztvevők, mire délután 5-kor elkezdődött  a szociális cirkusszal kapcsolatos diasor. De annyira üdítőnek találták a témát, hogy több ponton aktív párbeszédbe tudott folyni az előadás köszönhetően a nyitott közönségnek.
P1090070

Egy magyar népi hangszerekről szóló prezentációt követően a társaságot két csoportra osztották, hogy vetésforgóban  zsonglőr és hangszeres workshop-on vehessenek részt. Mi egymás közt virágbotot és poit osztottunk fel, mint két különböző feladatot, a csoportokból megérkező egyének pedig választhattak kedvük szerint ízlésük szerint. Sok mosolyt, nevetést szült a játék, és újfent bebizonyosodott, hogy akár egy idős felnőtt is képes feléleszteni magában a belső gyermeket, ha igazán élvezetes kihívásokkal teli játékról van szó.

P1090038 P1090098 P1090109

Reméljük még több hasonló konferenciára eljutunk, mert az ilyen események hatékonyan pozicionálják a cirkusz kulturális státuszát, valamint a szociális küldetésünkre is jó fényt vetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.