a cirkusz mindenkié címkével jelölt bejegyzések

Etnocirkusz 2014.04.16.

Újra mentünk cirkuszozni Alsózsolcán az ottani illetve a sajókazai dr. Ambédkár iskola diákjaival. Ma nem az előadás készítésre, mint legutóbb, hanem az új trükkök, technikák tanulására helyeztük a hangsúlyt. Ügyesen fejlődött mindenki, már többen tudnak párokban 6 labdát passzolgatni, ami nem kis dolog. Pörgött a poi, a diabolo, a tányér és az virágbot is, illetve a buzogányokkal is egyre bátrabban ismerkednek a diákok.

De beszéljenek inkább a képek:

Egymás tanítására is hangsúlyt helyeztünk, itt a kisérőtanárunkat tanít egy diáklány diabolózni:

_MG_3059

Itt pedig ő tanul:

_MG_3042

Van aki már négy labda trükköket próbálgat (még ha a képen csak 3 látszik is):

_MG_2965

És a stílusra is adni kell:

_MG_2963

Itt indul az említett passzolás 6 labdával:

_MG_2951

_MG_3083

és pörög a poi:

_MG_2922

Ez a kép pedig magáért beszél:

_MG_2920

Most voltunk tanítani ebben a formában utoljára, de a projekt koránt sem ért véget, ami ezután következik az a Magyar Zsonglőr Találkozó rendezvénye, amin fellépnek borsodi csapatunk, illetve nyáron a Cirkusztábor. Már alig várjuk.

_MG_3127

Pszichocirkusz 21. alkalom

Ma ismét az udvaron voltunk, ahol van lehetőség slackline kötél felszerelésére is, amin a gyerekek a kötéltáncolást is tanulhatnak. Ez, mint mindig, ma is nagyon népszerű volt a foglalkozás végén a gyerekek kis bemutatóiban is sokan kötéltáncos tudományukkal léptek fel. Természetesen a kötél alacsonyra, térd magasságban van kifeszítve, és a gyerekeket segítjük a használatában. Így teljesen biztonságos a gyakorlás, még ha először félelmetesnek is tűnik egyes gyerekeknek. Véleményünk szerint ez a biztonságos környezetben megtapasztalt veszélyérzés, illetve a félelem legyőzésének képessége is jó hatással van a gyerekek személyiségének fejlődésére.

 

 

01.04.2014

Pszichocirkusz 20. alkalom

A mai alkalommal végre megint az udvaron lehettünk, hála a jó időnek, ősz óta most először. A gyerekek itt felszabadultabbak, jobban kikapcsolódnak a játékok során, könnyebb elfeledtetni velük a cirkusz eszközeivel, hogy egy kórházban vagyunk. A nagy helyen több fajta játékot is tudunk játszani, újra lehetett különböző fogócskákat játszani, illetve más, futást igénylő gyakorlatokat. A zsonglőrgyakorlás, és az előadás is remek hangulatban telt a napsütésben.

25.03.2014